Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за използване на бисквитки

Какво трябва да знаем за шампоаните за псориазис?

Публикувано от i.atanasova 23/06/2020 1 Коментар(и)

Ако имате псориазис на скалпа, специалените шампоани може да бъдат ефективен начин за контролиране на Вашите симптоми.

Шампоанът за псориазис е вид медикаментозно лечение, предназначено за хора с псориазис на скалпа. Обикновено за шампоан за псориазис не изискват рецепта, но може да се наложи да проведете кратък разговор с фармацевта, преди да го закупите, или да отговорите на някои поверителни въпроси, когато купувате онлайн.

За разлика от обикновените шампоани, шампоаните за псориазис не са предназначени за измиване на косата. По-скоро те се прилагат за третиране на засегнатите участъци и се оставят за 5 до 10 минути да подействат, преди да изплакнете. След като сте използвали шампоан за псориазис, може да се наложи да използвате редовен шампоан и балсам на косата, за да може косата Ви да е мека и да изглежда добре.

Какви са видовете шампоан за псориазис?

При псориазис е добре да се ползва натурален шампоан за псориазис, който да хидратира, без да дразни сухата кожа на скалпа.Шампоаните за псориазис обикновено съдържат една или повече от тези съставки:

  • Каменовъглен катран
  • Салицилова киселина
  • Стероиди

Въглищният катран е гъста, тъмна течност, за която се знае, че има противовъзпалителни и хидратиращи свойства, което го прави подходящо средство за псориазис. Обикновено се предлагат без рецепта шампоани за псориазис, съдържащи въглен катран.

Тъй като въглищният катран е с тъмен цвят, той може да оцвети кожата и дори временно да потъмни косата Ви. Трябва да го прилагате внимателно, както бихте направили и с боя за коса.

Салициловата киселина е вещество, което кара външния слой на кожата да се отлепи и да се изчисти. Може да бъде ефективно за псориазис на скалпа, при който под косата са се натрупали дебели плаки. Шампоаните за псориазис, съдържащи салицилова киселина, обикновено съдържат също въглен катран.

Стероидите могат да се намерят в определени шампоани за псориазис, но са само с рецепта за хора с умерен до тежък псориазис. Стероидите могат да намалят възпалението и дразненето.Трябва да се прилага в малки количества, втрива се в скалпа и се оставя за 15 минути преди да изплакванете. Лечението трябва да продължи не повече от четири седмици, защото употребата на стероиди, дори и под тази форма, може да доведе до неблагоприятни странични ефекти.

Препоръчваме Ви да се насочите към шампоан за псориазис, които е с натурални съставки, тъсете такъв, който е богат на омега 3, 5, 7 и 9. Често сухият скалп е показател за недостиг на омега-3 и витамини.

1 Коментар(и)

Elma:
15/09/2022, 02:54:00 AM
Отговор

Хей, момчета, тук съм, за да свидетелствам как се излекувах от АРТРИТ чрез билков процес без никакви странични ефекти от @doc.ijiedharo. Бях диагностициран с АРТРИТ, който лекувах без подобрение от няколко години и трябваше да заключа, че може да не се подобря отново, докато един мой приятел не ми препоръча @doc.ijiedharo преди няколко месеца поради многото положителни отзиви това идва от неговите рецензии. Реших да дам шанс на doc.ijiedharo и се свързах с него, съобщих му оплакването си и потърсих неговата препоръка, която doc.ijiedharo даде, направих поръчката си и в рамките на няколко дни получих поръчката си. Приложих го според инструкциите и имам подобрение. Всичко това е благодарение на @doc.ijiedharo и неговото БИЛКОВО лекарство, за което съм благодарен. Бих искал да помоля всеки, страдащ от някакво хронично заболяване, да се свърже с doc.ijiedharo сега за свои решения и подобрение днес. Изпратете имейл на dr.ijiedharoherbs@gmail.com

Остави коментар тук

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.