Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за използване на бисквитки

Helixcolag+ Хранителна добавка за стави 375 гр

НОВО
Търсен от: 26028 Марка: Telestar
Модел: Helixcolag+ 375 gr
Наличност: Наличен
49.90 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ  Бърза поръчка
Helixcolag+ Хранителна добавка за стави 375 гр
Описание Коментари (0) Подобни продукти (4)

Helixcolag + Хранителна добавка за стави 375 гр

 • Съдържа протеин от охлюви
 • Осигурява ценна храна за ставите
 • Осигурява здравословното образуване на колагеновия протеин
 • Спомага нормалната хрущялна функция
 • Въздейства благоприятно на мускулите
 • Подпомага образуване на съединителна тъкан
 • Премахва сковаването и болката в коленете, гърба и кръста
 • Защитава клетките от окислително увреждане
 • Действа успокояващо
 • Улеснява движението
 • Helixcolag + Хранителна добавка за стави 375 гр е на топ цена от

Какво знаем за Helixcolag + Хранителна добавка за стави?

Днес много хора на Земята страдат от болки в ставите. Всеки човек, който води физически активен начин на живот и се занимава редовно със спортуване, е по-податлив на преждевременно увреждане на ставите. С напредването на възрастта се наблюдава износване на ставния хрущял, което предизвиква възпалителни реакции, болка и скованост. Помощ при такова състояние може да потърсите, освен от стандартната терапия и лекарства, и от някои алтернативни натурални продукти, чието действие е по-щадящо.

Helixcolag+ Хранителна добавка за стави 375 гр намалява болката в ставите при артрит и подпомага регенерирането на ставната тъкан

Представяме Ви иновативен продукт, който е отлично решение на проблемите с подвижността, костите и ставите – Helixcolag + Хранителна добавка за стави 375 гр на атрактивна цена. Съдържа Nutrelix® – натурално съединение, извлечено от охлюви и други полезни вещества като витамин С, които помагат за поддържане на здрави ставите, правилната им структура и подобряват тяхното функциониране.

Лечебните свойства на сухоземните влечуги – охлювите – са известни още от древността. Те са един от най-старите обитатели на планетата, появили се преди милиони години, които могат да се адаптират към всяка среда. Древните народи знаели колко полезни за човешкия организъм са месото и кръвта от тях. С течение на времето целебните свойства на охлювите и тяхната слуз са били незаслужено забравени. В днешно време учените отделят все повече внимание на изследването на това невероятно мекотело с цел използването му като средство, подобряващо здравето. Те се отглеждат в специални ферми за целта и се хранят с екологично чисти биопродукти и фуражи.

Как действа Helixcolag + Хранителна добавка за стави на прах?

Helixcolag+ (ХеликсКолаг+) Добавка за стави 375 гр е с уникален състав от колаген, обогатен с протеин от охлюви Nutrelix®, който подпомага здравето на ставите, подобрява функционирането им и поддържа правилната им структура. Продуктът включва също витaмини, екстракт от дяволски нокът,  гроздови семки, хиалуронова киселина, магнезий, хондроитин сулфат и много други. Един от витамините, присъстващи в Хеликс Колаг  375 gr, е витамин С, който е от най-често срещащите се антиоксиданти. Освен това той е необходим, за да се развие правилната колагенова структура, която определя устойчивостта на този протеин към увреждащите механични фактори. Taзи пepфeĸтнa ĸoмбинaция oт aĸтивни cъcтaвĸи пoдпoмaгa oблeĸчaвaнeтo нa cилни бoлĸи и диcĸoмфopт.

Helixcolag+ Хранителна добавка за стави 375 гр има противовъзпалително и стимулиращо регенерацията на хрущялната тъкан действиеПротеинът от охлюви Nutrelix® е натурално съединение, извлечено от уникалните мекотели, което е богато на алантоин. Използвайки собствената си слуз, малкото животинче може напълно да възстанови повредената си черупка именно заради това вещество, което действа като своеобразен „стимулатор” за размножаване на клетките. Алантоинът е химично съединение, което се среща при почти всички бозайници, с изключение на хора и примати. Неговата молекула се получава от пуринов метаболизъм и присъства в урината на животните, като количеството му е изключително високо при земните мекотели – охлювите. Установена е ефективността му при язва, зарастване на рани и изгаряния, а благодарение на него Helixcolag + Хранителна добавка за стави 375 гр успокоява ставната болка, забавя износването на ставните структури и намалява сковаността.

Helixcolag + 375 gr на невероятна цена ще снабди организма Ви с ценна храна за ставите – колагенът, хондроитин сулфат и хиалуроновата киселина. Тези регенеративни компоненти, присъстващи в продукта, стимулират образуването на нови клетки – еластинови, пигментни и колагенови. Известно е, че способността за синтез на колаген намалява с възрастта и колагеновите влакна стават по-тънки. Процесите на стареене нарушават баланса между механизмите на синтез и разграждане на колагена. Освен това те са придружени от други рискови фактори, които причиняват пренапрежение в ставния хрущял, а именно затлъстяване или висока физическа активност. Дефицитът на колаген може да допринесе за появата на деградация, включително не само на ставния хрущял, но понякога и на други ставни елементи.

Колагеновият протеин демонстрира структурни функции и се характеризира с висока устойчивост на разкъсване. Той също така прави свързващата тъкан по-устойчива. Колагенът заедно с протеогликаните е отговорен за поддържането на правилната структура и функция на хрущяла. Патологичните промени могат да доведат до разграждане на колаген и понижаване на протеогликаните, което е възможно да доведе до по-слаба способност за регенериране и нарушения в хомеостазата на екстрацелуларния матрикс, водещи до катаболизъм на ставния хрущял.

Колагенът смекчава симптомите, свързани с остеоартрита на коляното. Добавянето на колаген с Хеликс Колаг 375 гр ще намали риска от увреждане на хрущялната тъкан, като същевременно ще допринесе за предотвратяване на дискомфорта и по-бързото възстановяване. А за стимулирането на неговия синтез в продукта е добавен витамин С. Антиоксидантната активност на витамина предпазва също и от оксидативния стрес, който може да повлияе негативно върху състоянието на ставите. Освен това е наблюдавано, че неговият дефицит е възможно да доведе до загуба на костна тъкан. Недостигът му се проявява главно под формата на болки в мускулите и ставите, по-бавно зарастване на рани и възпаление на венците.

Освен витамин С, за защитата на клетките от окислително увреждане помага и действието на екстракта от гроздови семки, витамин Е и цинк от Хеликс Колаг 375 гр. Екстрактът от грозде е богат на проантоцианидини – вид полифеноли, които са с много мощно антиоксидантно действие. Те се прилепват ефективно към клетъчните мембрани и ги предпазват от свободните радикали. Тези полифеноли могат да се свържат с колагена и да подобрят неговата еластичност и гъвкавост. Екстрактът от грозде блокира активността на циклооксигеназа-2 и на други метаболити, свързани с възпалителния процес.

Хеликс Колаген + 375 гр на атрактивна цена съдържа хондроитин сулфат и хиалуроновата киселина, които са естествени и функционални компоненти от съединителната тъкан. Те осигуряват нейната правилна хидратация. Хондроитин е мукополизахарид, който естествено се съдържа в основното вещество от синовиалната течност и ставния хрущял. Хондроитин сулфатът играе важна роля за устойчивостта на хрущялите към натиск и за премахване на триенето в ставите. Той също принадлежи към извънклетъчната матрица, където заедно с хиалуроновата киселина и свързващи протеини образуват комплексните структури протеогликани. Хондроитин сулфатните протеогликани демонстрират висок капацитет за свързване с вода. Те също се агрегират с хиалуроновата киселина и в тази форма свързват вода, създавайки хидратиращ гел. Тази структура, поради високата си плътност, предпазва от проникване на нежелани вещества и омекотява ставите.

Helixcolag+ Хранителна добавка за стави 375 гр подобрява подвижността на ставите и предпазва от разрушаване на хрущялната тъканHelixcolag + Хранителна добавка за стави намалява болката в ставите в резултат от аналгетичното и противовъзпалително действие на хондроитин сулфат, което е сравнимо с това на нестероидните противовъзпалителни средства. За предотвратяване на страданието, предизвикано от артритните болки, оказва помощ и добавения екстракт от дяволски нокът. Тази билка подсигурява облекчаването на болките, като намалява ставното възпаление. Тя оказва силно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Полезните й свойства се дължат до голяма степен на наличието на иридоиди и флавоноиди, които действат активно срещу негативните прояви на подагра, ревматизъм, миалгии, лумбаго и най-вече при артрити. Нейното най-мощно биологичноактивно вещество – глюкозидът – харпагозид потиска действието на ензима, отговорен за възпалението на хрущялната тъкан. Така инхибира възпалението в ставите и ги прави по-подвижни.

В състава на Хеликс Колаг 375 гр са включени и ключови минерали за здравето на Вашите стави. Манганът е важен за нормалното формиране на съединителната тъкан. Неговият недостиг води до нарушаване на производството на хондроитин и хиалуронова киселина, което намалява ефективността на производството на синовиалната течност. Магнезият подпомага функцията на мускулите и поддържането на костите в нормално състояние.

По-възрастните хора и тези, които извършват физическа работа или активно се занимават със спорт, често се борят с проблеми, свързани с възпалението на ставите. Най-често това се случва след механично увреждане на ставния хрущял, причинено от дефицит на смазващата ставите течност. Тя е един вид „смазка", която минимизира триенето между повърхностите. Доказано е, че добавките, съдържащи съединения, които са включени в състава на синовиалната течност, могат да допринесат за повишената й секреция. Към тях се причисляват съставки, присъстващи и в Helixcolag + 375 gr, като хиалуронова киселина, хондроитин сулфат, както и манган, което допълнително стабилизира действието им.

Няма човек, който дори и в млада възраст да не е изпитал ужасното, мъчително преживяване на болки в ставите. Те може да засегнат всяка част от тялото Ви, от раменете и ръцете до глезените и краката. С напредването на годините болезнените стави стават все по-често явление. Това влияе на Вашето качество на живот.

Съставките на Helixcolag + Хранителна добавка за стави 375 гр с отлична цена подпомагат обновяването на хрущялите, синовиалната течност и елементите на съединителната тъкан. Продуктът може също да бъде полезен за защита на ставите срещу вредните ефекти на възпалението. Ще подобри Вашата мобилност и гъвкавост, за да извършвате по-комфортно ежедневните си задачи.

Начин на употреба: Препоръчително е да се приема по 1 супена лъжица от 14 грама на ден, разтворена в чаша вода или сок.

Дозировка: 14 гр (1 мерителна лъжичка)

Дози в опаковка: 26

Състав в 1 доза (14 гр) Стойност %ПДД
Колаген 10000 мг **
Хондроитин сулфат 500 мг **
Магнезий 375 мг **
Витамин С 80 мг **
Бромелаин 150 мг **
Протеин от охлюви 50 мг **
Екстракт от дяволски нокът (прах) 40 мг **
Екстракт от гроздови семки (прах) 40 мг **
Хиалуронова киселина 38 мг **
Витамин Е 12 мг **
Цинк 5 мг **
Манган 4.8 мг **
Витамин В2 4.8 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на разнообразната и балансирана диета и здравословен начин на живот! Да се съхранява на място, недостъпно за по-малките деца! Да се съхранява на хладно и сухо място! Хранителна добавка е с подсладител! Да не се използва, в случай на стомашна или дуоденална язва или жлъчни камъни!

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение: Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката:При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.