Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за използване на бисквитки

Защо да приемате Хидролизиран колаген на прах?

Публикувано от d.dimitrova 22/12/2017 0 Коментар(и)

Какво представлява Колагенът?

Колагенът е полипептидна молекула, която изгражда голяма част от нашето тяло. Ако трябва да бъдем още по точни, колагенът изгражда 65% от общата структура на тялото ни и се води, че е най-разпространеният протеин в организма ни. В изграждането на протеините участват много аминокиселини като пролин, аргинин, глицин и хидроксипролин

Колагенът се води най-голямата протеинова молекула в тялото и в състава му участват най-различни аминокиселини. Колагенът участва в изграждането на много от нашите органи и тъкани, в това число дробове, сърце, кожа, артерии, мускули, коса, нокти, кости и др. С напредването на възрастта синтезът на колаген може да се намали и всяка една система в човешкото тяло може да бъде афектирана. Колагенът като протеин не съдържа холестерол и мазнини, и лесно се разтваря до течна форма.

Какво може да доведе до загубата на колаген?

Причини за понижаване на синтеза на колаген могат да бъдат хормонални проблеми, алкохол, радиация, завишен прием на захар или лекарства, недостиг на хранителни вещества, дехидратация, стрес, травми, липса на сън.

Какви симптоми забелязваме при липса на колаген?

Недостигът на колаген в тялото, често се изразява в отслабване на мускулите и кожата става по-вяла.Недостигът на колаген в тялото, често се изразява в отслабване на мускулите и кожата става по-вяла. Костите губят плътността си, а ставите вече не са така пластични. Артериите отслабват и става неспособни да противодействат на формирането на плака. Косата губи блясъка си и обема си, става вяла и безжизнена. Функцията на органите отслабва заради липсата на колаген, а най-видимият признак е, че кожата става тънка и се появяват бръчки.

Как се приема колагенът?

Процесът на усвояване на колаген преминава през разграждането му до пептиди и аминокиселини, които след това биват усвоени от кръвообращението. Колагенът в повечето храни или хранителни добавки, трябва да се разгради многократно от организма, за да може да бъде усвоен правилно, понеже неговата молекула е много голяма. Това е причината колагенът да не се усвоява правилно, когато източниците му са храни или традиционни хранителни добавки.

Затова се препоръчва хидролизираният колаген, тъй като той е по-добрата форма на колаген. Разпадането на този вид колаген е предварително заложено и това до голяма степен улеснява усвояването от организма. Този вид колаген се разпада в организма до малки лесноусвоими аминокиселини. Висококачественият хидролизиран колаген се произвежда от желатин, който съдържа всички незаменими аминокиселини, с изключение на триптофан.

Ползи от Хидролизирания колаген:

Отслабване – все по-често ще срещате Хидролизираният колаген като добавка към  енергизиращи блокчета, чиято цел е да ни помогнат да се справим в внезапния глад и да намалят апетита ни. Всеки един продукт с колаген ще ви помогне да избягвате консумацията на вредна храна между основните хранения, като в същото време ще изгаряте повече калории. Протеините са най-важната съставна част на менюто на хората, които искат да отслабват.

След оперативни манипулации

При всяка една хирургична процедура мускулите и тъканите се разрушават и за да се възстановят напълно имат нужда от известно време. За това по време на възстановяването е важно да осигурите всички необходими елементи на организма си. Колагенът съдържа много есенциални аминокиселини, които имат свойството да увеличават синтеза на колаген в мускулите и да поддържат мускулния растеж. При необходимост от възстановяване приемът на колаген може силно да повлияе периода му.

При онкологични заболявания

Ракът се води е дегенеративно заболяване, което води до умора, загуба на апетит и редица поражения в тялото. Освен всичко друго, химиотерапията може да унищожи както раковите, така и здравите клетки. Ракът е заболяване, което влияе много негативно на ставите и мускулите. А Хидролизираният колаген под формата на добавка може да помогне за по-бързото възстановяване.

При остаряване на кожата

Епидермисът е най-големия орган в тялото и грижата за нея трябва да е много добре проучена. Когато говорим за остаряване на кожата, ще забележите образуване на бръчки, дехидратация, отпускане, вял външен вид. Премахнете от ежедневието си лошите навици като пушене, прекомерната употреба на алкохол, стресът, проблемите със съня ускоряват процесите на остаряване на кожата.

След направено проучване при хора със симптоми на остаряваща кожа, на които им бил даван колаген в продължение на 12 седмици, се наблюдава значително подобрение като по-добра хидратация, по-малко бръчки и фини линии и липса на лющене.

Когато говорим за остаряване на кожата, ще забележите образуване на бръчки, дехидратация, отпускане, вял външен вид.

Остави коментар тук

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.