SAMe е органично съединение, което се произвежда в организма ни по естествен начин, но заради стареенето ни става недостатъчно за поддържането на оптималното ни здраве. Ето тогава започват различните проблеми.

За какво е необходим САМе?

S-аденозил L-метионин-е е важен за нормалната жизнена дейност на всички клетки в организма на човека и играе централна роля в различни метаболитни реакции. Той участва в производството на глюкозамин и така може да изпълнява в организма не една функция, както доказаха изследванията в тази област.

Веществото участва в производството на химични съединения, необходими за работата на главния мозък на човека, което увеличава нивото на жизнена енергия и вследствие на това намалява депресията. SAMe помага да защитим тялото си от негативните въздействия и да подобрим качеството на функциите му.

Какво се случва, ако нивото на САМ-е е прекалено ниско?

SAMe е органично съединение, чиито ниски нива в организма провокират проблеми със ставите и психични разстройстваНиското ниво на САМе в организма води до влошаване състоянието на хрущялите и ставите, което способства развитието на артрит. В резултат на ниските му нива хората може да изпитват резки промени в настроението, влошава се умствената им дейност, общото ниво на енергията им и доброто им самочувствие, което, в крайна сметка, води до развитие на депресия. Появяват се също и проблеми с функционирането на черния дроб, започва преждевременно стареене.

Как да повлияем на артрита и депресията едновременно? Това са различни заболявания!

SAMe участва в много естествени функции на организма, необходими за поддържането на оптималното здраве. Влиянието му върху целия организъм е огромно. Когато медицинските изследвания установиха връзката между ролята на това съединение в поддържането на здравето на ставите и психичното здраве, изследователите доказаха, че ролята му в поддържането на общото ниво на здравето на организма е много по-голяма, отколкото се е предполагало по-рано.

Всички видове хранителни добавки със SAMe са еднакви?

САМе е натурално вещество, което изисква особено внимание в произвеждането и в метода му на опаковане. Търсете производители на добавки, които гарантират ефективността им и произвеждат САМе по високи фармацевтични стандарти. Препоръчваме Ви да разгледате отзивите, преди да закупите конкретен продукт, дори и да имате доверие в производителя.

SAM-e играе спасителна роля при много патологии

Медицинските изследвания потвърждават, че можете да го използвате, за да победите артрита по естествен, природен начин! Това е нова възможност за милиони хора, които са поели отговорността да изследват възможностите на естествените алтернативи за лечение и преодоляване на ужасното заболяване.

С появата на глюкозамин и хондроитин сулфат медицинската общност „отвори очите“ си за използването на натурални хранителни добавки в лечението на такива дегенеративни заболявания като артрита. SAMe е способен, както е доказано в много изследвания, да облекчи симптомите на артрит.

Преодоляване на дегенеративните разстройства и заболявания с помощта на САМ-е

САМе като хранителна добавка подобрява здравето на ставите, включително помага при артритДегенеративни разстройства и болести – това са думи, които са част от живота ни във втората му половина и все по-често се употребяват от стареещото ни общество. Остеоартритът, фибромиалгията и депресията се увеличават в съвременния свят в пандемични пропорции. Повече от 1 млрд. възрастни изпитват едно или всичките три заболявания едновременно в напреднала възраст. Трагичното за много хора е, че те завършват „златните си години“ в болки и мъчения. Повечето хора обаче могат да използват САМе, за да победят не само артрита, но и проблемите, свързани с него.

SAMe влияе върху причината за болестта, а не само върху симптомите и

Част от проблема е свързана с това, че съвременната класическа медицина е съсредоточена главно върху лечението на симптомите на дегенеративните заболявания, а не върху въздействието върху основната причина за тях. Лекарите и фармацевтичните компании знаят, че основните форми на артрит често са основани на прогресиращи разрушения на съединителните тъкани с последващо съкращаване на формирането и растежа им. Крайният резултат е постепенно разрушаване на тъканите, образуващи ставите и техните съединения.

Доскоро лекарите не изписваха лекарства или хранителни добавки за подхранване на съединителната тъкан на ставите с цел нейното възстановяване и забавяне процесите на разрушение. Вместо това те изписваха препарати за лечение на симптомите като болка и възпаление.

За съжаление, тези препарати предизвикват и странични ефекти, което може да доведе до допълнителни проблеми като увреждане и възпаление на стомашно-чревния тракт.

В процеса на обезболяване и премахване на възпалението тези препарати могат да влошат и състоянието на самия артрит. Нищо чудно, че пациентите с артрит и други дегенеративни болести като диабет и исхемия на сърцето започват сами да търсят алтернативни и допълнителни методи за помощ.

Използването на глюкозамин и хондроитин сулфат внася в медицината идеята за това, че хранителните продукти могат наистина да помогнат да се възстанови съединителната тъкан и да се забави нейното разрушаване. Освен тях обаче САМе става много популярна хранителна добавка, благодарение на двойната си роля при повлияването при различни форми на артрит и като ефективна мярка при депресия, която често съпровожда тази болест.

Забележително е, че изследователите в Европа са открили явната полза от добавянето към обичайната диета на хранителни добавки, които могат да помогнат при тези заболявания и, на първо място, да предотвратят тяхното възникване. Сега тази тактика се разпространява по цял свят.

Полезните свойства на протектора САМе

SAMe помага при депресия, особено свързана с болестта артритРолята на С-аденозил Л-метионин в метилирането влиза в широкия спектър от биохимични процеси и разнообразни биологични функции. Ето някои от тях:

  • Функциите на ДНК;
  • Производството на белтъчини;
  • Чернодробните функции;
  • Обмена на мазнини;
  • Синтеза на биохимични вещества, произвеждани от нервната система и тъканите на мозъка като ендорфин и допамин;
  • Развитието на ембрионите;
  • Регулирането на хормоналните нива;
  • Запазване целостта на клетъчните мембрани;
  • Възпроизвеждането на клетки;
  • Функционирането на нервната система и мозъка.

Когато метилира, САМе се превръща в ново вещество, наречено С-аденозил Л-хомоцистеин, и участва в производството на важната за организма сяросъдържаща аминокиселина Л-цистеин.

Тази аминокиселина подпомага създаването на един от най-мощните органични антиоксидантиглутатион. Той и аминокиселината таурин са важни за чернодробната детоксикация.

САМ-е предава групи на метил на такива молекули като норадреналин – за синтеза на адреналин, и фосфадилетаноламин – за синтеза на фосфатидилхолин, използван от организма за построяване на клетъчни мембрани.

Приемът на САМ-е самостоятелно и в комбинация с други хондропротектори възстановява хрущялите и подобрява подвижността на ставитеРолята на SAMe е свързана с РНК и ДНК, така че той е активна съставна част в процеса на генетичното копиране и дублиране. Участва и в други важни метаболитни процеси, необходими за синтеза на важни биохимични вещества.

Страдащите от артрит трябва да използват хранителни добавки на основата на САМе

Освен САМе има много хранителни добавки на растителна основа, които намаляват болката и сковаността, предизвикани от остеоартрит.

Хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат са международно признати заради клинично доказаните си положителни ефекти. Доказано е, че растителните екстракти от растения като жълт кантарион, босвелия, куркума и други намаляват болезнеността и/или депресията, свързани с тази патология.

Новият продукт – метилсулфонилметан (MSM) също демонстрира многообещаващи свойства за хората, страдащи от артрити. Затова нямате основание да се спирате само на един вид хранителни добавки. Съвместната употреба на САМе с която и да е от тези хранителни добавки е съвсем безопасна. Можете да следвате определен план, който ще Ви помогне да поддържате здравето на ставите си заедно с употребата на САМ-е и глюкозамин. След това може да добавите и някои други хранителни добавки, ако е необходимо, в зависимост от прогреса в подобряването на състоянието Ви. При това е важно да коментирате всичко това с лекаря си, който ще Ви помогне не само да контролирате реакцията на организма си към избрания от Вас терапевтичен курс, но и ще обоснове използването на други натурални добавки, основавайки се на начина на протичане на Вашето конкретно заболяване.